6. Ouders en school

6.4 Vervoer

Veel van de leerlingen die op het Calvijn College zitten, wonen te ver van school af om met de fiets te komen. Deze leerlingen maken veelal gebruik van het openbaar busvervoer in Zeeland dat door Connexxion wordt aangeboden. 

6.4.1 OV-chipkaart

Voor het aanvragen van een Zeeland Voordeelkaart moet er eerst een persoonlijke OV-chipkaart aangeschaft worden. Dit kan gedaan worden via www.ov-chipkaart.nl. Op deze chipkaart moet dan Zeeland Voordeel worden geladen. 

6.4.2 Zeeland Voordeelkaart

Er kan met het reisproduct 'Zeeland Voordeel' worden gereisd. Hiermee worden alleen de daadwerkelijk gereden kilometers in rekening gebracht. Er geldt al 20 procent korting als voor meer dan 21,50 euro per maand met Connexxion in Zeeland gereisd wordt. Hoe meer gereisd wordt, hoe hoger deze korting wordt. Daarnaast geldt een maximumbedrag dat ouders per maand kwijt zijn aan kosten voor busreizen binnen Zeeland. Voor scholieren t/m 17 jaar is dat 126 euro per maand, voor anderen 140 euro per maand. Dit zijn de huidige tarieven. Let op: dit voordeel geldt alleen voor reizen met de bus binnen Zeeland.

De facturering van de gereden kilometers gaat via Connexxion. Het Calvijn College is niet meer betrokken bij het aanvragen van de Zeeland Voordeelkaart of de facturatie van de gemaakte reizen.

Meer informatie vindt u op www.connexxion.nl/zeelandvoordeel.

Het Calvijn College heeft een regeling voor tegemoetkoming van kosten van het scholierenvervoer. Die regeling houdt in dat de school gezinnen die in een schooljaar méér dan 2.400 euro aan busreizen van en naar school betalen, compenseert. Dat kan alleen na afloop van het schooljaar. Ouders worden hiervoor door de school benaderd, waarna zij kunnen aangeven of ze hiervoor in aanmerking (willen) komen.”